m@rgryt

m@rgryt

zaterdag 31 maart 2018

Leuke informatieve boeken over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland en aansluitend bij de Canon van de nederlandse geschiedenis

Ik heb een aantal hele leuke boeken gelezen, die perfect aansluiten bij de Canon van de nederlandse geschiedenis.

Een serie leesboeken over de watersnoodramp in Zeeland 1953.
Allereest "De zee kwam door de brievenbus" van Selma Noort. Dit boek heb ik al eens eerder gelezen en aangeraden. Het boek is een B-boek, maar niet erg moeilijk en tevens zeer geschikt om voor te lezen vanaf ca. groep 5. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Drijven op een dak - Annemiek van Heugten uit de serie Terugblikken leesboeken.
Hanneke (12) is met haar broers alleen op de boerderij als de dijken doorbreken. Leen gaat de koeien redden en Teeuw (7) zoekt zijn brandweerauto. Leesboek met informatie over de watersnoodramp van 1953. AVI-E5
Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Overal water - Ineke Mahieu
Het gezin van Nout (12) is erg arm. Als Nout en zijn broer alleen thuis zijn, breken tijdens een storm de dijken. Ze weten aan het water te ontsnappen, maar zullen ze hun ouders nog terugzien? Vanaf ca. 10 jaar.

Zout water tot aan de dakgoot - John Brosens
Op zondagmorgen 1 februari 1953 klopt buurmeisje Fanny hard op het slaapkamerraam van Jasper (11 jaar). Zij heeft slecht nieuws: een groot deel van Vlissingen staat onder water. Jasper en zijn vader beginnen met hun oude kano een reddingsactie. Samen met zijn buurmeisje Fanny (13) vaart hij in een kano naar zijn grootouders. Maar ze hebben geen idee wat hen te wachten staat. Vanaf ca. 10 jaar.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....