m@rgryt

m@rgryt

zaterdag 31 maart 2018

Boeken over Eise Eisinga behorende bij de Canon van de nederlandse geschiedenis

Hollandse Helden.
Ongelooflijke avonturen van tien belangrijke figuren uit de Nederlandse geschiedenis. Ridders, admiraals, kunstenaars en uitvinders. Niet alles ging zomaar vanzelf goed, soms moesten ze het zelfs met de dood bekopen. Lees over het leven van Eise Eisinga en negen andere belangrijke figuren uit de vaderlandse geschiedenis. Het zijn ongelooflijke, avontuurlijke verhalen over ontdekkingsreizigers, ridders, admiraals en uitvinders. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Een raadsel op zolder - Conny Eisinga
Heel erg leuk boek over Eise Eisinga. Leuke bijkomstigheid is, dat de schrijfster Conny Eisinga géén nazaat van Eise is, maar wel zeer mooi over hem kan schrijven. De jongen Douwe gaat bij Eise Eisinga werken en raakt zo geinteresseerd in het planetarium. Over het leven van Eise Eisinga (1744-1828), die in zijn eigen huis in Friesland een planetarium bouwde. Vanaf ca. 10 jaar.




      

Tienduizend spijkers en een slinger - Piet de Waal
Erg leuk verhaal over kinderen die bij Eise Eisinga komen werken.
Trijntje gaat werken bij Eise Eisinga. Samen werken ze aan zijn belangrijke uitvinding: een planetarium. Leesboek met informatie over Eise Eisinga. Vanaf ca. 8 jaar. Zeer geschikt om voor te lezen vanaf groep 5.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....