m@rgryt

m@rgryt

maandag 27 augustus 2018

Heftig en ontroerend tegelijk! Dochter van Frankrijk - Carol Drinkwater

Dochter van Frankrijk – Carol Drinkwater

Carol Drinkwater, bekend door haar rol in de BBC-serie James Herriot, woont al jaren in Zuid-Frankrijk tussen de olijfbomen, waarover ze meerdere boeken schreef. Op de omslag van dit boek, wordt het boek aangeprezen als “De perfecte vakantieroman en een roman om te koesteren”. Dat zegt genoeg. Ik heb hierbij één opmerking; je verwacht een romantisch boek, echter dit boek heeft heftige episodes, gezien de beschreven terroristische aanslagen in Parijs, zoals die op de Bataclan.
Het boek bestaat uit 2 verhaallijnen; één historische die zich na de 2de Wereldoorlog afspeelt (1947) in Zuid-Frankrijk. De Engelse Charlie (deserteur) ontmoet de jonge Marguerite in Parijs. Samen vertrekken ze naar Zuid-Frankrijk waar Marguerite het wil gaan maken in de filmwereld.

Afgewisseld door het verhaal van de fotografe in oorlogsgebieden Kurtiz Ross (2015). Zij is veel van huis en daarom loopt haar dochter Lizzie weg van huis. Haar man Olivier weet niet waar ze is. Kurtiz vindt dat zij hier schuld aan heeft. Kurtiz raakt bevriend met een oude dame in Parijs (Marguerite). Kort daarna vindt de aanslag op de Bataclan plaats. Kurtiz denkt dat Lizzie samen met haar man bij dit concert kan zijn, gezien het feit dat zij fan zijn van de band die daar optrad. Er ontstaat grote paniek, angst en een grote chaos op straat. Je voelt de angst en paniek van Kurtiz als je deze episodes leest. Ze raakt de weg kwijt en zwerft over straat op zoek naar haar dochter en man. De oude vrouw brengt haar in haar auto naar de Bataclan en ze hebben elkaar heel veel te vertellen, waardoor het einde verrassend is!
(2018-5 volw)

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....