m@rgryt

m@rgryt

maandag 27 augustus 2018

Boek met inhoud voor jeugd van de bovenbouw! Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)

Eindelijk weer eens een boek met inhoud voor de bovenbouw! Net als het boek Alaska gaat dit boek over een kind met een beperking. Anders zijn … dat wil je niet, maar toch is het zo. Het meisje Bo is de hoofdfiguur. Ze heeft een handicap, ze heeft last van spasmen aan de ene kant van haar lichaam. Hemiplegie, met een duur woord. Daardoor wordt ze in veel dingen beperkt. Wanneer ze is verhuisd van de stad naar een dorp en daardoor naar een andere school moet, ziet ze daar erg tegenop.
Dat blijkt leuker te zijn dan ze had verwacht. Dit komt doordat Tom de taak op school heeft gekregen om Bo in het begin te begeleiden. Het klikt tussen Bo en Tom. Tom, zoon van een boer, die de zorg op zich heeft genomen voor zijn jongere broertjes, omdat zijn moeder onlangs is gestorven, kan ook prima zorg bieden aan Bo.
Zo worden ze hele goede vrienden en delen ze de hobby van Bo, nl. lezen. Prima boek voor een boekpresentatie/boekbespreking.
Het boek is heel herkenbaar. Onze oudste dochter www.sygridfgroustra.blogspot.nl heeft dezelfde handicap. Ze heeft het boek gelezen en vond het net als ik, ontroerend en vol herkenbare feiten.
Een echte aanrader om anderen eens te laten lezen hoe het leven met een handicap is!

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....