m@rgryt

m@rgryt

maandag 4 september 2017

Bloedstollend misdaad verhaal van Ilja Gort, Château Fatale!


Château Fatale – Ilja Gort
Een bloedstollend misdaad verhaal, wat zich afspeelt tegen een achtergrond van het luxe Nice en Monaco, afgewisseld met mooie wijnchateaus!

Ik ben al enige jaren lezer van de boeken van Ilja Gort omdat ze grappig zijn! Met Château fatale heeft Ilja Gort echter een echte thriller geschreven! Een bloedstollend misdaad verhaal wat zich voornamelijk in het zuiden van Frankrijk afspeelt. Het verhaal is wel grof geschreven met een hoop geweld en informatie over geweren. Daar houd ik persoonlijk niet zo van, maar doordat het verhaal goed is, blijf je geboeid lezen en wil je weten hoe het verder gaat. Ondanks dat het boek meer dan 500 bladzijden heeft, las ik het boek in één week uit. De personages zijn goed beschreven. Je wordt bijna bang van de smeerlap die Leonie en Alain achtervolgt en je leeft helemaal mee met Casse-Tête, Leonie en Alain.
Leonie Fougard  is journaliste voor Le Figaro. Ze is met haar vriend Serge op Corsica, als hij wordt vermoord. Leonie probeert er weer bovenop te komen bij een vriend van Serge - Alain - die op een wijnchâteau woont. Wanneer Alain een contract heeft getekend voor 5 jaar waarmee hij zijn wijnoogst heeft verkocht aan een onbekende firma in Palermo, begint de ellende pas echt. Alain probeert hier vanaf te komen, maar dit maakt alles nog erger. Alain en Leonie raken verwikkeld in een internationaal netwerk van drugs, onroerend goed handel en wijnfraude. Leonie weet niet wat haar overkomt. Serge vermoord, Didier de vader van Alain ontvoerd en Alain wordt gezocht door diegene waar hij de wijnopbrengst aan heeft verkocht, Edelweiss. Leonie zint op wraak en gaat op zoek naar de grote baas Edelweiss. Alain wil haar niet alleen laten gaan en ze krijgen gelukkig hulp van vechtersbaas Casse-Tête. Dan volgt er een woeste achtervolgding door het onderste deel van Frankrijk.
Ik vond het een verrassend boek! Wel wat gewelddadig maar superspannend en met wat humor en een vleugje romantiek. Romantiek van de wijn en het Franse leven waar ik zo van houd… Verrassend dus. (2017-V8)

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....