m@rgryt

m@rgryt

zondag 14 februari 2016

Tijd voor een Waargebeurd verhaal! De vrouw met de bijl -

Vrouwen moorden minder vaak dan mannen, maar ze hebben meestal een beter verhaal!!

Het werd weer eens tijd voor een Waargebeurd Verhaal! En wat voor verhaal .....
Tien verschillende, interessante verhalen over de geschiedenis van 'schijnbaar gewone' vrouwen met een donkere kant.
Het boek bevat 10 verhalen over alleen maar vrouwen die geweldsdelicten pleegden.  Aan de hand van gedetailleerde verslagen van waargebeurde misdrijven, krijgt je als lezer inzicht in wat de vrouwen bewoog hun daden uit te voeren. De verhalen beschrijven vrouwen die leefden tussen 1712 en 1946.

Naast deze verslagen wordt veelal ook stilgestaan bij de daaropvolgende gebeurtenissen aan zowel de kant van het slachtoffer als de dader. Zo was er Atie Ridder, een verzetsstrijdster die een man die zij verdacht van collaboratie met de toenmalige Duitse bezetters zonder pardon koelbloedig doodschoot.


Ze smeerden rattengif op het brood van hun man of staken de meid neer. Ze beraamden hun misdaad gedurende vele jaren of handelden in een opwelling: de bijl hing voor het grijpen en het was gebeurd voor ze het wisten. Over hoe je iemand per ongeluk door zijn hart kunt steken, zoals een vrouw dat in 1925 in Amsterdam deed. Over een moord als verzetsdaad na de oorlog, of over de baby die verdween nadat hij op de vijlbank van de vader was gelegd. Het gebeurde in 1774 in de Achterhoek.

Het boek haalt de geschiedenis dichterbij! De schrijfster neemt je mee naar andere tijden. Tien moordenaressen: tien waargebeurde verhalen over dood en leven – en vooral over liefde, de bloedrode draad in dit moordboek.. Het boek laat zien dat een gewone vrouw in het nauw rare sprongen kan maken.. en zoals in het voorwoord staat; Deze vrouwen hebben echt geleefd, ze hebben gedood en liefgehad!.

De moeite waard om te lezen, vooral als je van wat geschiedenis houdt.
2016-4

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....