m@rgryt

m@rgryt

zondag 31 januari 2016

Café Wonder .. een hemelse roman - Max Lucado met Eric Newman & Candace Lee

 
Dit keer heb ik een totaal ander boek gelezen! Het is een boek van Max Lucado, naar het blijkt een christelijke schrijver. Eén van de bekendste auteurs van geloofsopbouwende boeken. Dit was totaal nieuw voor mij, maar zeker verrassend!

In Café Wonder vertelt Max Lucado (samen met Eric Newman en Candace Lee) het verhaal van Chelsea Chambers en haar kinderen. Na bedrogen te zijn door haar echtgenoot footbalspeler Sawyer, kiest Chelsea voor een nieuw leven. Ze heeft besloten om het oude koffiehuis van haar moeder weer nieuw leven in te blazen. Maar hoe goed ze haar best ook doet, de klanten blijven weg. Dan blijkt dat haar moeder haar behalve het café ook nog een grote belastingschuld heeft nagelaten. Hoe nu verder?
Als ze het totaal niet meer ziet zitten, komt gelukkig de nieuwe medewerker Manny. Deze brengt mysterieuze gebeurtenissen met zich mee. Het wordt superdruk in het café. De klanten komen niet alleen voor een cappuccino en een cupcake, maar vooral voor de speciale internetverbinding. De speciale verbinding met de hemel, via een blog blijkt dat de klanten van Café Wonder één vraag via hun mobiel of laptop kunnen stellen aan God. Wie wil daar geen gebruik van maken? Chelsea worstelt echter met haar eigen vraag: hoe zal haar leven en dat van haar kinderen eruit zien na de op handen zijnde scheiding? Haar kinderen zijn tenslotte het allerbelangrijkste voor haar. Manny en Katherine haar werknemers helpen haar op alle fronten. Net als buurman Bo en haar zuster Sara en zwager Tony.


Café Wonder is een verhaal dat van clichés aan elkaar hangt. De hoge belastingschuld afbetalen, de scheiding, moet zij doorzetten of niet en ook nog de verstoorde relatie met haar vader. De uitkomst is niet heel erg spannend, maar het boek leest vlot en de wonderen die voorbij komen maken het boek verrassend. Het boek doet echt Amerikaans aan. De christelijke achtergrond van de schrijver en zijn boodschap zullen waarschijnlijk niet iedereen aanspreken.

Echter vanaf pagina één wil je wel verder lezen, vooral de korte zinnen en kleine hoofdstukjes maken dat je door blijft lezen en meeleven met de personages. Café Wonder is een lief, ontroerend verhaal dat je, ondanks dat de uitkomst bekend is, pas kunt wegleggen als het verhaal goed is geëindigd.
2016-3

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....