m@rgryt

m@rgryt

vrijdag 27 september 2019

Wij zijn de Bickers! Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is meestal bekend van haar geweldige thrillers, maar ook haar historische romans zijn uitzonderlijk. Wij zijn de Bickers is haar eerste non-fictieboek.

Nadat ik de film “Michiel de Ruyter” had gezien, zag ik dit boek liggen. Laat nu de vriend van Michiel de Ruyter, Johan de Witt zijn. Johan de Witt was getrouwd met Wendela Bicker een telg uit de Amsterdamse regentenfamilie Bicker. De geschiedenis in dit boek vertelt over het leven van o.a. burgemeester Andries Bicker en over Bickerseiland in de 16de eeuw. We volgen in dit boek de stadselite naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen. De stad Amsterdam en ook de familie Bicker heeft in de Gouden Eeuw een belangrijk stempel gedrukt op de geschiedenis. We maken mee dat Johan de Witt met Wendela Bicker trouwt en dat ze kinderen krijgen.

Simone van der Vlugt heeft de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis afgewisseld met de beschrijvingen van feesten, kleding, geboorten, liefde en vriendschap, die een kleurrijk en invoelbaar beeld geven van het leven in de Gouden Eeuw. Het is een prachtig boek met oude citaten, foto’s, schetsen, plattegronden en portretfoto’s van de familieleden. Zowel voorin als achterin het boek staat de plattegrond van Amsterdam in die tijd, zodat je al lezende hier op kunt nakijken waar de personages zich bevinden. Voor wie van historie houdt en over het Amsterdam van die tijd wil genieten, is dit een echte aanrader! 

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....