m@rgryt

m@rgryt

vrijdag 27 september 2019

Weerzien in Italië – Eva de Wit

Toen ik het boek van Eva de Wit in de bibliotheek zag liggen, moest hij mee naar huis! Van haar vorige twee boeken over Frankrijk had ik – als Francofiel – ontzettend genoten. Nu ik vorig jaar voor het eerst in Italië ben geweest, moet dit boek mij zeker aanspreken.
En dat doet het! Een aanrader, zeker voor als je op vakantie lekker relaxed wilt gaan lezen.

Lucia en Dani hebben van hun dementerende moeder te horen gekregen, dat Lucia’s vader niet de man is waarvan zij altijd heeft beweerd, dat hij haar vader is. Als ze dan ook nog door middel van een oude foto informatie over vroeger ontdekken, besluiten de zussen om een DNA-test te laten doen. Deze bevestigt dat hij inderdaad Lucia’s vader niet is. De zussen reizen in de rode Fiat 500 af naar Italië om op zoek te gaan naar Lucia’s biologische vader. Met een fotoboek en oude brieven van hun moeder die zij op zolder hebben gevonden, gaan ze op zoek. Onderweg in Frankrijk wordt duidelijk dat hun moeder het niet zo nauw heeft genomen met de liefde.
Lucia is in Italië geboren. Het blijkt dat hun moeder jaren geleden met een kunstenaarsgroep leefde en genoot van de vrije liefde. De verschillende personen die ze tegenkomen of opzoeken, zijn vaak niet gediend van hun onderzoek. Wat willen deze zussen precies? Het wordt dan ook een pittige tocht met mooie en mindere mooie ervaringen en ontmoetingen, maar langzamerhand komen de zussen dichter en dichter bij de waarheid. Wie is nu de echte vader van Lucia?



Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....