m@rgryt

m@rgryt

maandag 9 januari 2017

Frankrijk Een liefdesgeschiedenis - Hendrickje Spoor

Als liefhebber van boeken over Frankrijk, zag ik het boek Frankrijk Een liefdesgeschiedenis van Hendrickje Spoor liggen op de display met nieuwe boeken. De titel sprak mij aan en ook de naam van de auteur maakte mij nieuwsgierig. Vooral ook de voorkant van het boek... een foto van een huisje tussen de bomen met een bordje op de deur ... PROPRIETE PRIVEE DANGER!
Als ik de achterkant gelezen heb ben ik verkocht!
Hendrickje Spoor (een Nederlandse geboren in 1963) publiceerde verhalen en romans.
In het boek beschrijft Hendrickje hoe ze vijftien jaar geleden, op een dag besluit haar Nederlandse echtgenoot waar ze al jaren mee getrouwd was, te verlaten. Verlaten omdat ze van een ander houdt. Ze pakt haar koffers na lang aarzelen. Ze weet echter dat het geen bevlieging is en zeker geen voorbijgaande verliefdheid. Ze is namelijk verliefd op .... La France. Niet op een andere man of vrouw, maar op Frankrijk!
Hendrickje neemt je mee naar Frankrijk. Heerlijk, ze vertelt over haar nieuwe leven in Parijs. Hoe ze gaat wonen, de taal beter gaat beheersen, nieuwe vrienden maakt, maar vooral hoe is het als je droom eindelijk werkelijkheid wordt? Hoe is het om te leven in Frankrijk? Ze krijgt een nieuwe vriend Armand. Armand is gokverslaafd en bezit een vervallen familiekasteel. Hij zegt dat hij al lang bezig is om te gaan scheiden van zijn vrouw. Hendrickje kiest toch eieren voor haar geld en laat zich niet door hem inpalmen. Ze treft Armands neef Ghislain. Met hem koopt ze een klein huisje in de Gard, in Collias. Ze beginnen samen een makelaardij. Dit is niet een groot succes en zo beleeft ze weer een nieuw avontuur. Later verhuizen ze nog eens naar Nièvre. Het allermooiste aan dit boek vindt ik de Franse woorden, zinnen en uitspraken die zij gebruikt. Ze vertelt het op een grappige manier en voor wie geregeld in Frankrijk komt en de fransen kent, herkent zeker hun werkwijze, uitspraken en manier van leven. Echt grappig en herkenbaar! Voor de ware Francofiel en liefhebber van de Franse taal, een echte aanrader!
2016-32

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....