m@rgryt

m@rgryt

maandag 9 januari 2017

Een Parijse affaire - Tatiana de Rosnay


Een Parijse affaire door Tatiana de Rosnay.
Tatiana de Rosnay vooral bekend geworden door haar boek Haar naam was Sarah. Dit was haar eerste roman die zij in haar moedertaal (Engels) schreef. Het boek verscheen in meer dan veertig landen en is ook verfilmd. Beide zijn een megagroot succes geworden. Haar boek wordt nog steeds veel uitgeleend in de bibliotheken. Ook haar boeken Die laatste zomer, Het huis waar jij van hield en Het appartement worden veel gelezen door de leners.
Het boek Een Parijse affaire begint met een citaat van André Maurois (1885-1967). Het boek bevat elf verhalen die bijna allemaal beginnen met een gedichtje of citaat van een bekende schrijver, bijv. Guy de Maupassant (1850-1893) en Gustave Flaubert (1821-1880). Zelfs een citaat uit een fabel van La Fontaine (1621-1695) De haan en de vos komt voorbij. Als echte Francofiel is het leuk om deze citaten te lezen. Enkele herken ik.
Wat de inhoud van het boek betreft; affaires ... daar draait het om in dit boek.
Als vrouwelijke lezer wordt je als het ware wakker geschut over op welke manieren mannen overspel plegen en waarom. Elf heel verschillende verhalen over een vrouw die vreemdgaat en niet door heeft dat haar echtgenoot ondertussen ook vreemdgaat, maar hier door middel van zijn dagboek achter komt.
Een jonge au pair is natuurlijk altijd een gevaarlijk iets ... Het verhaal De haar begint met een citaat van Molière. Een vrouw vindt een zwarte lange haar in haar bed. Dit terwijl zij geen lang zwart haar heeft. Hoe kan dit gebeuren? In het verhaal Het Bois de Boulogne brengt een vader de oppas 's avonds naar huis, maar doet daar iedere keer erg lang over. Wat heeft hij te verbergen? De lezer denkt dan dat hij iets met de oppas is begonnen, maar het verhaal blijkt toch heel anders te lopen. Als vanzelfsprekend is er ook altijd een verhaal over een hotelkamer. Kortom, elf verschillende verhalen over overspel c.q. affaires.
2016-31



Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....