m@rgryt

m@rgryt

zondag 27 november 2016

Boeiende historische roman Tulpenliefde - Femke Roobol

Tulpenliefde
Boeiende historische roman over de Gouden Eeuw!

Tulpenliefde
is de derde roman van auteur Femke Roobol. Haar debuutroman was De laatste winter. Het tweede boek heet Springtij. Deze twee boeken zal ik zeker binnenkort gaan lezen, want wat heb ik genoten van het boek Tulpenliefde!

Het boek is te vergelijken met het eerder door mij beschreven boek Nachtblauw van Simone van der Vlugt.

Tulpenliefde speelt zich af in het Haarlem van 1635. De Gouden Eeuw. De stad Haarlem wordt door Femke Roobol prachtig beschreven, net zoals de oude ambachten die in het boek voorbij komen.
Het vrouwelijke schildertalent Hester Falliaert droomt van een eigen atelier, maar dat was destijds voor vrouwen bijna ondenkbaar. Hester heeft het niet gemakkelijk. Ze maakt veel ellende mee en worstelt met haar verleden. De stad Haarlem wordt meerdere keren door de pest getroffen en wanneer haar vader ook nog overlijdt aan de pest, vindt ze een baan bij de enige vrouwelijke schilder in de stad, Judith Lyster. Hier heeft Hester het ontzettend naar haar zin. Ze kan er goed werken en  Judith wordt haar beste vriendin. Het komt dan ook extra hard aan als Judith gaat trouwen en verhuist met haar echtgenoot naar Amsterdam. De toekomst van Hester wordt daardoor erg onzeker, want ze heeft geen werk meer. Hierdoor voelt ze zich eigenlijk gedwongen om te gaan trouwen met Christiaan, die haar zo fijn heeft geholpen tijdens de ziekte van haar vader. Toen haar vader de pest kreeg en erg ziek was, kwam Christiaan haar helpen. Dit waardeert Hester enorm. Deze Christiaan blijkt als ze eenmaal zijn getrouwd, niet die toegewijde echtgenoot te zijn. Christiaan is erg hebzuchtig en arrogant. Bovendien mishandelt hij haar en mag ze van hem niet meer schilderen. Hij is zelf schilder en vindt niet dat zijn vrouw hoort te schilderen. Hester schildert beter dan Christiaan. Is dat wat hij zo vervelend vindt?


In die tijd heerst er een florerende tulpenhandel, waarmee veel geld te verdienen valt. Hester en Christiaan stappen in de tulpenhandel en Hester smeedt een plan om zich van haar huwelijk te ontdoen en weer te kunnen gaan schilderen. De tulpenbollen zijn ontzettend duur en ze drijven een goede handel. Als Christiaan een zeer dure tulpenbol weet te bemachtigen, ontstaat er een heftige, gespannen strijd tussen Hester en haar man ... Hoe het afloopt? Een echte aanrader voor wie van historische romans houdt!
2016-29

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....