m@rgryt

m@rgryt

zondag 6 november 2016

Betoverend liefdesverhaal in de straten van Parijs - Donatella Rizzati


"Betoverend liefdesverhaal in de straten van Parijs" is de ondertitel
van het debuut van de Italiaanse schrijfster Donatella Rizzati.

Inderdaad, betoverend mooi is het verhaal, dat zich afspeelt in de straten van Montmartre. Het geheim van Montmartre is de titel, terwijl ik de ondertitel eigenlijk beter passend vindt. Het verhaal gaat over de 30-jarige Italiaanse Viola die haar geliefde verliest. Ze weet niet meer wat ze zal doen en besluit om terug te gaan naar Parijs, de stad die haar ooit zo gelukkig maakte.
In haar studententijd was dit haar plek. Ze heeft voor natuurgenezer gestudeerd. De geheimzinnige straten, trappen, pittoreske huisjes en de kunstenaars van Montmartre, maar vooral het kruidenwinkeltje van de 60-jarige Gisèle is waar ze zo van houdt. Gisèle is haar grote vriendin en past ontzettend goed op haar. Omringd door planten en bloemen in de kruidenwinkel, lukt het Viola eindelijk om haar verdriet en onzekerheid een plek te geven en haar kracht terug te vinden.

Als ze nog maar net in Parijs is aangekomen, ontmoet ze de knappe, zeer gevoelige, barman Romain in bar The Hairy Biker. Al hoe spannend dit ook lijkt, toch is Viola nog niet klaar voor een volgende stap. De winkel van Gisèle komt in financiële moeilijkheden en het lijkt erop, dat Viola hier geen toekomst zal hebben. Ze doet er echter van alles aan om deze winkel een boost te geven. Ze start met workshops geven, houdt lezingen en houdt als natuurgenezer praktijk achter in de winkel. Hier komen veel nieuwe klanten op af en de winkelverkopen stijgen weer. Gaandeweg vernieuwt Viola de winkel en ziet de toekomst er steeds rooskleuriger uit. Ondertussen probeert ze veel klanten en vrienden te helpen met hun problemen, terwijl ze zelf nog worstelt met het verleden en het slechte contact met haar ouders.
Dan meldt zich een nieuwe klant met een vreemde boodschap .... Dit zet het hele leven van Viola op z'n kop!
Hoe loopt het af met Viola en Romain? Lukt het haar om zich open te stellen voor een nieuwe, betoverende liefde? Het geheim van Montmartre is een ontroerende, hartverwarmende en romantische roman over hoe de liefde zich aan je opdringt als je het het minst verwacht!
Aanrader voor liefhebbers van Santa Montefiore!
Ontzettend jammer dat het boek uit is en dat dit het enige boek van Donatella Rizzati is. Een veelbelovend debuut!! We wachten af …
2016-27


Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....