m@rgryt

m@rgryt

dinsdag 16 augustus 2016

Spannende literaire thriller van Michael Berg - Het meisje op de weg.


Alweer rillingen van de super spannende thriller van Michael Berg!
Michael Berg is al een tijd één van mijn favoriete thrillerauteurs. Zijn laatste boek, Het meisje op de weg is vanaf de eerste tot de allerlaatste alinea ontzettend spannend.

De schrijver houdt de spanning vast met vlijmscherpe observaties, bloedstollende situaties en pakkende dialogen. Dit zegt de juryvoorzitter van de Gouden Strop 2013.

Soms lopen de rillingen je over het lijf. Michael Berg is echt één van de betere, zo niet beste (mannelijke) thrillerauteur van dit moment. Het is zo'n auteur die nooit teleurstelt. Het meisje op de weg is een intelligente thriller boordevol psychologische spanning. Tot het einde blijft het de vraag wie te vertrouwen is en wie niet. In 2013 won Michael Berg al de Gouden Strop (prijs voor de beste misdaadroman) met Nacht in Parijs.
Het verhaal gaat over de Franse psychologe Anne Givernaud die samen met haar nieuwe Belgische vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest Frankrijk gaat wonen. Anne heeft haar man voor haar nieuwe vriend verlaten. Op een avond ligt er een onbekend meisje op de weg vlak voor hun huis als Anne 's avonds uit haar werk thuiskomt. Als Guido even later ook thuiskomt, wil Anne het meisje onderdak bieden voor de nacht. Guido wil dit liever niet, maar hij wil ook niet dat Anne de politie belt. Het meisje blijft toch slapen en de volgende morgen als Anne beneden komt, is het één grote ravage in de woonkamer en zijn het meisje en Guido verdwenen.
Wat weet Anne eigenlijk van Guido en waarom wilde Guido nooit op de foto? Wat zit er in de dichtgetapte schoenendoos die boven in de kast staat? Hoe komt het bloed in de woonkamer?
Anne schakelt de politie in en wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne echt pas dat ze maar heel erg weinig over Guido weet. Dan gaat Anne zelf op zoek naar Guido op een razendspannende roadtrip door Frankrijk. Heeft Guido tegen Anne gelogen en is hij wel de ware voor Anne? Voor echte thrillerlezers zeker een aanrader!
2016-20

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....