m@rgryt

m@rgryt

zaterdag 5 januari 2013

De Nationale Voorleesdagen 2013




De Nationale Voorleesdagen 2013 worden dit jaar gehouden van 23 januari t/m 2 februari.

De Nationale Voorleesdagen wordt in 2013 voor de tiende keer gehouden. Ieder jaar doet naar schatting meer dan 70% van de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de laagste groepen van de basisscholen mee aan De Nationale Voorleesdagen. Uit onderzoek van Stichting Marktonderzoek Boekenvak blijkt dat 69% van de volwassen Nederlanders bekend is met deze campagne.

Jaar van het VoorlezenNiet alleen De Nationale Voorleesdagen viert een jubileum, Stichting Lezen bestaat volgend jaar 25 jaar, De Nationale Voorleeswedstrijd 20 jaar en BoekStart wordt 5 jaar. Aanleiding genoeg om 2013 uit te roepen tot het Jaar van het Voorlezen.
Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en de schoolprestaties van kinderen. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde.

VoorleesontbijtNationale Voorleesontbijt. Jaarlijks wordt een groep bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Vorige jaren lazen onder meer Prinses Laurentien, premier Mark Rutte, minister Marja van Bijsterveldt, Wendy van Dijk, Kim van Kooten, Matthijs van Nieuwkerk en Jan Smit voor. Naast deze VIP- voorleesontbijten organiseren basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden. Omdat op deze dag ook het Jaar van het Voorlezen wordt afgetrapt, wordt het komend Voorleesontbijt nog groter dan andere jaren.

Meer informatie en een overzicht van de activiteiten (o.a. de voorleesontbijten) is te vinden op de website van de Nationale Voorleesdagen.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....