m@rgryt

m@rgryt

vrijdag 14 december 2012

Boekstart in bibliotheek Wommels



In de bibliotheek van Wommels is op vrijdag 30 november het project "Boekstart" gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek. Burgemeester Johanneke Liemburg reikte het eerste boekstartkoffertje uit aan een moeder met baby. 

Jong geleerd, oud gedaan, zo denken ze bij de bibliotheek. Daarom willen wij baby’s aan het ‘lezen’ krijgen. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken ontwikkelen immers een voorsprong (op school) waar ze hun hele leven plezier van hebben.



BoekStart stimuleert lezen met heel jonge kinderen. BoekStart is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Dankzij de medewerking van de gemeente Littenseradiel kan het project ook in Wommels van start gaan. Alle ouders van baby’s in de gemeente ontvangen voortaan drie maanden na de geboorte een brief. Deze bevat een waardebon van de gemeente om in de Bibliotheek een BoekStartkoffertje op te halen en een uitnodiging om hun baby te laten inschrijven als bibliotheeklid. In het koffertje treffen ze twee gratis babyboekjes aan en een brochure met voorleestips. 

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....