m@rgryt

m@rgryt

woensdag 14 augustus 2019

Het schaduwspel - Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt is al jaren mijn favoriete schrijfster. Daarom begin ik mijn vakantie altijd met een boek van haar. Deze keer is het "Het schaduwspel".


Het schaduwspel – Simone van der Vlugt

Als fan van historische romans en zeker van Simone van der Vlugt, verslond ik tijdens mijn vakantie,  het van haar in 2018 verschenen  boek “Het schaduwspel”. Het is een historische roman gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis van het leven van Jan Pieterszoon Coen en zijn vrouw Eva Ment.

Het speelt zich af in Amsterdam in de 17de eeuw. Jan Pieterszoon Coen is een man van aanzien en Eva haar familie verkeert in de betere kringen. Jan Pieterszoon Coen vraagt haar ten huwelijk en met hem mee te gaan naar Batavia. Daar is het tropisch warm en Eva, die genoeg heeft van het koude, natte Amsterdam, lijkt dat heerlijk toe. Na de geboorte van hun dochter vertrekken ze naar Batavia waar Jan Pieterszoon Coen als een vorst wordt gezien.  Met hen mee naar Batavia gaan Eva’s moeder, broer en zus.

Het is een zware reis op het VOC schip. Op Batavia valt de tropische hitte hun allen tegen. Veel mensen worden ziek en overlijden en zo ook Eva’s moeder en broer. Daarbij blijkt Jan Pieterszoon Coen geen gemakkelijke echtgenoot te zijn. Hij is niet eerlijk en gaat zijn eigen weg. Eva begint steeds meer terug naar Amsterdam te verlangen ondanks dat Eva zich probeert aan te passen in haar nieuwe thuisland, door vrienden te maken en zich in te zetten voor het weeshuis. Als hun dochtertje en later ook Jan Pieterszoon Coen - tijdens haar 2de zwangerschap – komen te overlijden,  valt het leven op Batavia Eva steeds zwaarder. Nadat de tweede dochter is geboren, gaat Eva met haar dochter terug naar Amsterdam.   V1-2019

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....