m@rgryt

m@rgryt

zondag 24 juni 2018

 
De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween - Jonas Jonasson

Wie van avontuur, humor en onverwachte wendingen houdt, zal zeker genieten van het romandebuut van deze Zweedse schrijver. De hoofdpersoon is Allan Karllson. Hij haat het bejaardentehuis waar hij woont, heeft geen zin in zijn verjaardag en besluit op zijn honderdste verjaardag door het raam te vluchten. Bij het busstation vraagt iemand hem even op een zware koffer te passen, die gevuld blijkt te zijn met een grote hoeveelheid geld. Hij stapt met deze koffer in de bus en reist zo ver mogelijk tot het eindstation van de bus.

Allan is een vrij nuchter persoon en hij is niet bang! Doordat hij met de koffer met (maffia) geld reist, krijgt Allan te maken met woeste achtervolgingen. Ondertussen verzamelt Allan een vreemde stoet mensen om zich heen, waarmee hij spannende en hilarische avonturen beleeft. Dat deze "vrienden" een bizarre achtergrond hebben, maakt het verhaal extra aantrekkelijk. Ondertussen wordt de groep opgejaagd, omdat ze de politie op hun hielen hebben. Op Allan's roadtrip reist o.a. ook een olifant met begeleidster mee, wat het verhaal zeker extra hilarisch maakt.

Het verhaal wordt afgewisseld door het heden en het verleden van Allan. Memorabele momenten uit zijn leven en van de twintigste-eeuwse geschiedenis komen voorbij, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap. Het verhaal verveelt geen moment, geeft een duidelijke kijk op de geschiedenis van de twintigste eeuw en geeft uiting van een schrijver met een onuitputtelijke fantasie en gevoel voor humor! 2018-2 Volw.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....