m@rgryt

m@rgryt

woensdag 28 september 2016

Meeslepende historische roman van thrillerauteur Simone van der Vlugt - Nachtblauw!

Nachtblauw, een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw aardewerk.
Wat een schitterende nieuwe historische roman van de bekende Ne derlandse thrillerauteur Simone van der Vlugt!!!
Ik kende Simone van der Vlugt vooral als auteur van thrillers voor volwassenen. Ze schrijft echter ook prachtige historische romans, waar feiten en fictie in elkaar overgaan. Daarnaast schrijft ze schitterende kinderboeken.

Het nieuwe boek Nachtblauw is een vlot geschreven verhaal dat zich afspeelt in het zeventiende-eeuwse Holland. Behalve de leerzame geschiedenis van het Delfts blauw, waarin de schilderkunst een belangrijke rol speelt, is het verhaal boeiend en beeldend geschreven. Bekende schilders zoals Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Nicolaes Maes komen voorbij. Simone van der Vlugt heeft goed onderzoek gedaan naar de dagelijkse realiteit van die tijd en heeft zich verdiept in hoe ze bijvoorbeeld verf maakten. 
Voor wie van historische romans en van geschiedenis houdt, is dit een echte aanrader. Het boek pakt je meteen en ik had moeite om het aan de kant te leggen, je wilt in één doorlezen! Je ziet alles zo voor je, zo mooi is het omschreven. 2016-21


Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....