m@rgryt

m@rgryt

zaterdag 1 juni 2013

Leuk kinderboek, ook voor moeilijke lezers ... Kind te koop!

Kind te koop - Paul van Loon

 
leesniveau AVI E4/ leeftijd 8+
Geweldig spannend boek! Voor jongens en meisjes vanaf ca. 8 jaar. Geschreven in speciaal lettertype dat ontwikkeld is voor dyslectici. Spannend vanaf het begin tot het eind. Ook erg leuk om voor te lezen of samen te lezen d.m.v. grotere gekleurde woorden tussen de tekst.
Milan wil een griezelfilm huren. Een kale man probeert de dvd af te pakken. Milan snapt er niets van. Er zijn toch genoeg films te huur. Waarom wil die man juist deze hebben? Thuis ontdekt Milan het meteen. Er staats iets heel anders op de dvd...


Milan leent een griezelfilm. Maar op de geleende dvd blijkt iets anders te staan: er is een meisje ontvoerd, dat verkocht wordt en naar New York gebracht zal worden. Het kind zal de volgende dag van Schiphol vertrekken. Op het politiebureau blijkt de dvd gewist te zijn; daarom gelooft de politie Milan niet. Samen met zijn zusje en de eigenaar van de videotheek scheurt Milan naar Schiphol... Spannend verhaal met verrassende ontknoping, geschreven in eenvoudig taalgebruik, AVI-E4. Korte hoofdstukken, korte zinnen die elk op een nieuwe regel beginnen. De vele gekleurde illustraties geven de gebeurtenissen levendig weer. Speelse lay-out. Gedrukt in een speciaal lettertype dat plezierig is voor kinderen die moeite hebben met lezen. Het verhaal is eerder verschenen in de serie 'Zoeklicht' (1991), maar verschijnt nu met nieuwe illustraties en het nieuwe lettertype vanwege het feit dat de Zoeklichtserie voor moeizame lezers dertig jaar bestaat. Met voorin 'aanmoedigingen' voor kinderen, en achterin informatie over auteur en illustrator, plus informatie voor ouders. Vanaf ca. 9 jaar.

Geen opmerkingen:

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation

Het laatste nieuws van de Johan Cruyff Foundation
en word donateur .....

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?

Wat maakt de Johan Cruyff Foundation allemaal mogelijk?
een aangepaste racefiets ....